SKÖTSELRÅD

 

KALVLÄDER

För att göra vegetabiliskt garvat kalvläder använder garveriet naturliga tanniner från växter och undviker på så sätt starka och skadliga kemikalier. Processen börjar med noggrant utvalda kalvhudar, som blötläggs i en blandning av vatten och vegetabiliska tanniner i veckor. Detta skonsamma tillvägagångssätt förstärker lädrets unika ådring, vilket säkerställer ett ärligt resultat som bibehåller hudens märken och karaktär synlig. Palmgrens produkter sys i genuina kalvskinn utan finisheringar, från utvalda garverier i Europa. Dessa läder är naturmaterial som med tiden åldras och utvecklar patina.

 

 

HUR VÅRDAR MAN LÄDER?

Regelbunden skötsel är avgörande för att bevara lädrets livslängd. Vi rekommenderar att hålla din produkt borta från långvarig exponering av vatten, direkt solljus och värme för att förhindra sprickor och blekning. För att rengöra lädret rekommenderar vi att du använder en mjuk, fuktad trasa, följt av ett ofärgat läderbalsam. Regelbunden konditionering vårdar lädret och säkerställer lädrets naturliga flexibilitet samt hjälper lädret utveckla en vacker patina.

 

 

 

HUR VÅRDAR MAN ROTTING?

För att rengöra rottingen rekommenderar vi att du använder en mjuk och fuktad trasa följt av linolja, applicerat med hjälp av en liten mjuk borste. Detta för att återfukta rottingen och bibehålla fibrernas naturliga flexibilitet. Vi rekommenderar att förvara vassa föremål så som nycklar i ett skyddande fodral för att undvika friktion och påfrestning.

 

 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan