SKÖTSELRÅD

Kalvläder

Vad är vegetabiliskt garvat kalvläder? För att göra vegetabiliskt garvat kalvläder använder garveriet naturliga tanniner från växter och undviker på så sätt skadliga kemikalier. Processen börjar med noggrant utvalda kalvhudar, som blötläggs i en blandning av vatten och vegetabiliska tanniner i veckor. Detta skonsamma tillvägagångssätt förstärker lädrets unika ådring, vilket säkerställer ett ärligt resultat som bibehåller hudens naturliga märken och karaktär synlig. Palmgrens produkter sys i genuina kalvskinn utan finisheringar, från utvalda garverier i Europa. Dessa läder är naturmaterial som med tiden åldras och utvecklar patina.

Hur tar man hand om läder?

Regelbunden skötsel är avgörande för att bevara lädrets livslängd. Vi rekommenderar att hålla din produkt borta från långvarig exponering av vatten, direkt solljus och värme för att förhindra sprickor och blekning.

För att rengöra lädret rekommenderar vi att du använder en mjuk, fuktad trasa, följt av ett ofärgat läderbalsam. Regelbunden konditionering vårdar lädret och säkerställer lädrets naturliga flexibilitet samt hjälper lädret utveckla en vacker patina.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan