KRYSSPALLEN

I augusti lanserar Palmgrens Krysspallen, en förlängning av det över 10 år långa designsamarbetet med den erkända arkitekten Thomas Sandell. Pallen är producerad i Stockholm av KFK Snickeri och Sadelmakarmästarna och är tillverkad i Sipo Mahogony och vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö. 

Vi är stolta att lansera vårt fortsatta formsamarbete med Thomas Sandell som startade 2009 med en väskkollektion, som tidigt blev en klassiker i sortimentet. Denna gång har samarbetet sin utgångspunkt i möbler och i form av en ”krysspall” – en möbel som låter sig definieras av rummet den befinner sig i och står på egna ben i alla sammanhang. Krysspallen kommer i tre olika färgställningar i vegetabiliskt garvat läder: svart, cognac och ofärgat. Krysspallen produceras i 25 exklusiva upplagor under vårt jubileumsår.

– Det här är ett projekt som vi länge velat göra. Det har gett oss möjligheten att knyta an till vår historia av möbeltillverkning och även en utveckling av vårt samarbete med Thomas, i egenskap av arkitekt och möbelformgivare. Vi har även haft hela produktionen med skickliga hantverkare i vårt närområde, vilket var en utgångspunkt i detta samarbete. Thomas tydliga förståelse för min önskan om en möbel som ska leva i olika rum och sammanhang ser vi i pallen som vi nu lanserar, säger Catharina Herré.

 

 

 

"Palmgrens har en lång tradition av att göra alla möjliga läderprodukter. För att markera Palmgrens jubileum ville jag göra en pall, där lädret och hantverket i trä är det väsentliga. Formen ska andas enkelhet och påminna om det enkla livet, men som alltid är det enkla det svåra", säger Thomas Sandell.

 

 

 

 

 

 

 

 

Krysspallen produceras i tre olika färgställningar i vegetabiliskt garvat läder: svart, cognac och ofärgat och finns tillgänglig från och med slutet av augusti, i vår butik på Sibyllegatan 7.

 

 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan