lansering månadsskiftet april/maj 2017
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM FÖR SLÄPP I BUTIK!
KLICKA HÄR: @PALMGRENS1896

PALMGRENS I SAMARBETE MED EMMA OLBERS

Ett samarbete med gemensamma värden
När en av Sveriges mest uppmärksammade möbelformgivare Emma Olbers samarbetar med Palmgrens står hantverkskunnande, kvalitet och materialval i fokus.

Emma som är utbildad vid formlinjen på Beckmans Designhögskola och vidareutbildad på The Sustainable Fashion Academy har utmärkt sig särskilt för sitt stora intresse för hållbar design. Den hyllade formgivaren har haft ett lyckosamt 2016, bland annat tilldelades hennes bord Landala för Tre Sekel, Sköna Hems Årets Möbel, Residence Stora Formpris och Plaza Interiör Årets Möbel. Emma driver sedan flera år sin egen designstudio i Stockholm.

När Emma Olbers för första gången designar en väskkollektion handlar det mycket om att ta till vara arvet från Palmgrens, därför var materialvalet rotting och ofärgat vegetabiliskt garvat läder en naturlig utgångspunkt. - Att få utveckla nya produkter med Palmgrens som verkat i över 120 år, där fokus alltid varit naturliga material och stort hantverkskunnande, känns både roligt och inspirerande speciellt eftersom vi delar dessa värden, säger Emma Olbers. - Palmgrens arbetar konsekvent med att utveckla kvalitetsaccessoarer i läder. Vi är mycket stolta och glada över samarbetet med Emma Olbers, en gemensam resa som resulterat i tre väskor som bär ett tydligt spår av vår ambition i tidlöshet och nytänkande kring vår signatur, kombinationen av materialen läder-rotting, säger Catharina Herré, VD på Palmgrens.

Kollektionen ”Palmgrens & Emma Olbers” lanseras i Palmgrens butik på Sibyllegatan 7 i Stockholm månadsskiftet april/maj 2017. Alla väskor är tillverkade i vegetabiliskt garvat läder med rottingdetaljer och kommer att finnas i tre olika modeller totebag, shoulderbag och phonebag.

 

Stäng